Gâscă în tandyr umplută cu orez
O gâscă gătită în tandoor este un fel de mâncare festiv care cu siguranță va încânta oaspeții și va completa în mod ideal meniul de Crăciun sau de Revelion.
În general, aceasta este o delicatesă binevenită la orice banchet. Rețetele pentru prăjirea gâștei într-un cuptor oriental sunt destul de diverse, dar simple. Carcasa poate fi umplută cu diverse ingrediente. Vor da felului de mâncare un gust deosebit. În tandoor, gâsca se dovedește a fi incredibil de parfumată și suculentă. Dar trebuie să țineți cont de unele dintre nuanțele preparării sale în brazier. Prin urmare, este important să țineți cont de sfaturile bucătarilor cu experiență, care vor fi date mai jos.
• Aprinderea corectă a unui cuptor oriental pentru prima dată este de mare importanță pentru gătitul oricărui fel de mâncare, inclusiv gâscă. Sunt multe nuanțe aici. De exemplu, tandoorul trebuie instalat pe o suprafață plană. Astfel cuptorul va fi izolat de solul rece și umed. Încălzirea brazierului trebuie făcută treptat.
• Inițial, trebuie să puneți așchii subțiri de lemn de esență tare pentru aproximativ 30-40 de minute și abia apoi să puneți bușteni mai groși în gât. Există și alte puncte care trebuie luate în considerare. Într-un articol separat de la specialiștii Technoceramics, este descris în detaliu cum să utilizați corect tandoorul.
• De asemenea, este important să știți că gâsca din tandoor gătește mult timp. Prin urmare, brazierul va trebui să fie încălzit mai mult decât de obicei, iar vasul trebuie gătit complet fără cărbuni. De asemenea, necesită un cuptor mare. Dintre gama de tandoor din care sa alegi, Hector este cea mai mica dintre gasca recomandata pentru gatit. În ea va ieși gâsca, ideală ca gust!
• Important! Pentru a coace o pasăre cu crustă aurie, în ultima etapă a preparării ei, ar trebui să deschideți ușor suflanta din partea de jos și capacul superior.
Gâscă în tandoor umplută cu orez
Pentru mulți, este pur și simplu imposibil să-și imagineze vreo sărbătoare fără acest fel de mâncare delicios. Gâsca umplută cu orez este un adevărat decor al mesei festive. Pentru prepararea lui, ca in majoritatea retetelor, nu sunt necesare alte accesorii pentru tandoor, cu exceptia carligului. Pentru a coace o gâscă într-un cuptor oriental, va trebui să luați:
• Carcasa unei gâscă - 2- 3 kg;
• Orez - 250 g;
• Maioneza - 3 linguri;
• Ienibahar măcinat și sare - la discreția dumneavoastră.
Pentru a găti gâscă umplută cu orez, aveți nevoie de:
• curățați carcasa de coadă și grăsime, clătiți, tăiați aripioarele, ungeți cu sare și piper;
• clătiți orezul cu apă și fierbeți-l, adăugați sare după gust;
• Umpleți carcasa păsării cu orez și coaseți pielea cu fire;
• Ungeți bine toată gâsca cu maioneză.
Apoi, rămâne doar să fixați carcasa păsării pe un cârlig și să o trimiteți la un brazier preîncălzit timp de 1 oră. După aceea, trebuie să scoți gâsca din tandoor și să o servești la masă. Puteți decora vasul cu fructe.