Coaste de porc cu cartofi
Coaste la tandyr, rumene, crocante, cu crusta delicioasa, gatite in aer liber la gratar sau la tandoor, si servite ca fel al doilea cu legume si cartofi.
Coastele fac parte din pieptul cu un strat de mușchi, grăsime și coaste - această carne este considerată cea mai moale, suculentă și gustoasă, mai ales atunci când este gătită corect.
Când gătiți în Tandoor, cuptorul vă va oferi ceva ce niciun brazier nu vă va oferi. cuptorul este capabil să păstreze toate sucurile din carne și nu o va lăsa să ardă și să-și piardă aspectul.
Carnea de porc, vită și coaste de miel, care miroase a lemn de foc și a focului, sunt felul de mâncare caracteristic oricărui picnic. Familia ta va aprecia cu siguranță coastele parfumate, picante și suculente, care sunt o adevărată plăcere să gătești! În această rețetă, vom găti coaste de porc pe un grătar cu mai multe niveluri în tandoor.
Acest fel de mâncare va necesita coaste de porc răcite, cu multă carne și un strat subțire de grăsime. Este recomandabil să luați coastele unui animal tânăr - acestea se pot distinge printr-o nuanță ușoară de carne și un strat subțire de grăsime albă.
Marinați coastele:
Așadar, carnea se spală bine, se îndepărtează pelicula de pe dosul coastelor, ridicându-l cu un cuțit ascuțit. O peliculă neînlăturată poate face ca coastele să devină rigide - vor apărea „cauciuc”.
Apoi, coastele sunt tăiate în mai multe părți, astfel încât fiecare dintre ele să aibă aproximativ 2-5 oase. Unii bucătari susțin că, cu cât bucata este mai mare, cu atât carnea va fi mai gustoasă. Dacă se pregătesc coaste congelate, acestea trebuie dezghețate la frigider la 5°C, unde cel mai bine se lasă peste noapte.
Carnea se freacă cu sare, piper, ulei vegetal și se lasă la loc răcoros câteva ore - acesta este cel mai simplu mod de marinat. În același timp, trebuie luate aproximativ 20 g de sare la 1 kg de carne. Ardeii iute, boia de ardei afumată, usturoi uscat, zahăr din trestie și ierburi uscate mărunțite pot fi adăugate la amestecul de frecare. Dacă acoperiți carnea cu folie alimentară și o puneți la frigider, vasul se va dovedi mai gustos și mai picant.
Unii marinează coastele într-un sos BBQ făcut special pentru coaste la grătar, sau alt sos, în funcție de rețetă și de preferințele personale. De obicei coastele sunt marinate cel puțin o jumătate de oră, dar mai mult este mai bine, astfel încât devin mai gustoase și mai suculente. Cum să înmuiați coaste de grătar, astfel încât să fie înmuiate cât mai mult cu aroma de condimente? Pentru a face acest lucru, este mai bine să le lăsați peste noapte la frigider.
La marinada pentru coaste la grătar se adaugă diverse ingrediente - sos de soia, miere, sos de roșii, vin alb sec, suc de lămâie sau portocale, usturoi, ceapă, muștar, zahăr, ghimbir, oțet de vin, ierburi aromate și condimente. Una dintre cele mai reușite marinate este sucul de mere și oțetul, dar dacă freci în carne un amestec de cimbru uscat, piper afumat, semințe de fenicul, usturoi și zahăr brun, înainte de marinare, coastele se vor dovedi a fi neobișnuit de gustoase. Există multe rețete de sos diferite, în plus, fiecare poate veni cu propriul sos de marcă, principalul lucru este să marinați carnea mai mult timp, iar acesta este secretul principal.
Metoda de gatire:
Coborâm coastele pe „raft” în tandoorul încălzit, puteți folosi un cârlig în loc de grătar.
Închidem capacul mare, îl închidem pe cel mic în jumătate și acoperim, de asemenea, suflanta în jumătate.
Coastele de mărime medie se vor găti timp de 30 de minute.
Cu 10 minute înainte de gătit, deschideți complet capacul mic și suflați-l, acest lucru va da o culoare frumoasă și roșie vasului.
Stropirea cu sos BBQ peste coaste va face carnea să arate strălucitoare și glazurată - nu numai frumoasă, ci și delicioasă. Cel mai simplu sos se prepară din ½ cană de ketchup, 1 lingură. l. oțet de mere, 2 lingurițe. sos de soia, ½ cană de zahăr din trestie și 2 lingurițe. Sos Worcestershire, care este făcut din oțet, zahăr și pește.
Uneori se adaugă în sos ceapă, oregano, unt, suc de lămâie, sos Tabasco, usturoi, vin roșu și condimente. Zahărul brun, muștarul dulce, mierea și oțetul balsamic dau sosului un gust plăcut dulce-acru.
Nu vă fie teamă să experimentați și să vă bucurați pe cei dragi cu preparate delicioase.
Bucura-te de masa ta!