Gâscă cu mere și gutui în Tandyr
În general, aceasta este o delicatesă binevenită la orice banchet. Rețetele pentru prăjirea gâștei într-un cuptor oriental sunt destul de diverse, dar simple. Carcasa poate fi umplută cu diverse ingrediente. Vor da felului de mâncare un gust deosebit. În tandoor, gâsca se dovedește a fi incredibil de parfumată și suculentă. Dar trebuie să țineți cont de unele dintre nuanțele preparării sale în brazier. Prin urmare, este important să țineți cont de sfaturile bucătarilor cu experiență, care vor fi date mai jos.
• Aprinderea corectă a unui cuptor oriental pentru prima dată este de mare importanță pentru gătitul oricărui fel de mâncare, inclusiv gâscă. Sunt multe nuanțe aici. De exemplu, tandoorul trebuie instalat pe o suprafață plană. Astfel cuptorul va fi izolat de solul rece și umed. Încălzirea brazierului trebuie făcută treptat.
• Inițial, trebuie să puneți așchii subțiri de lemn de esență tare pentru aproximativ 30-40 de minute și abia apoi să puneți bușteni mai groși în gât. Există și alte puncte care trebuie luate în considerare. Într-un articol separat de la specialiștii Technoceramics, este descris în detaliu cum să utilizați corect tandoorul.
• De asemenea, este important să știți că gâsca din tandoor gătește mult timp. Prin urmare, brazierul va trebui să fie încălzit mai mult decât de obicei, iar vasul trebuie gătit complet fără cărbuni. De asemenea, necesită un cuptor mare. Dintre gama de tandoor din care sa alegi, Hector este cea mai mica dintre gasca recomandata pentru gatit. În ea va ieși gâsca, ideală ca gust!
• Important! Pentru a coace o pasăre cu crustă aurie, în ultima etapă a preparării ei, ar trebui să deschideți ușor suflanta din partea de jos și capacul superior.
Un fel de mâncare tradițional și clasic servit de sărbătoare. Toți oaspeții vor vorbi doar despre acest fel de mâncare! Parfumată, fragedă în interior, rață crocantă la cuptor
Reteta pas cu pas
Înainte de a găti, clătiți bine rața cu apă fiartă, lăsați-o să se usuce, tăiați vârfurile aripilor. Puteți elimina excesul de grăsime dacă doriți.
Pentru a pregăti marinada, amestecați ulei de măsline, sos de soia, oțet balsamic, zeamă de lămâie, sare, piper negru măcinat și miere.
Apoi, într-un castron adânc, turnați rața cu marinada rezultată și frecați bine în interior și în exterior. Pentru a marina mai bine rața, este necesar să străpungeți pielea în mai multe locuri cu o scobitoare. Închidem vasul cu folie alimentară de rață deasupra și îl dăm la frigider pentru toată noaptea (pentru aproximativ 12 ore).
După 12 ore, scoatem rața murată din frigider. Apoi, tăiați portocala și mărul în felii (după ce tăiați mijlocul mărului). În continuare, începem să umplem rața, alternând umplutura de mere și portocală. Cu ajutorul unei scobitori fixăm „gaura” la rață, puteți folosi și fire pentru prindere.